MSP Opleidingen Leiden - Rotterdam

MSP Opleidingen Leiden - Rotterdam
Opleiding sportmassage, wellnessmassage, voetreflexmassage en ontspanningsmassage. Vele na- en bijscholingen en netwerkbijeenkomsten met interessante onderwerpen. Word ook lid van de MSP Opleidingen community!

zaterdag 28 januari 2012

Netwerkbijeenkomst Kinesiotaping

Marsha Westerhof gaf 's ochtends nog een presentatie in Groningen voor o.a. sportartsen, orthopededen en (sport) fysiotherapeuten. 's Avonds was ze bij ons voor de Kinesiotaping. Het was echt top! Marsha heeft veel ervaring in de topsportbegeleiding en maakt daarbij veel gebruik van kinesiotaping.

De deelnemers waren heel enthousiast en gaan er verder mee aan de slag in de praktijk of schrijven zich in voor een van de kinesiotaping cursussen bij MSP Opleidingen.

Leuk is dat we gaan proberen in de massage community wat voorzichtig onderzoek gaan doen naar het effect van kinesiotaping in de praktijk van de sportmasseur door het gebruik maken van gevalideerde vragenlijsten.

Referentie
Vrijdagavond de netwerkbijeenkomst van de Massage community van MSP Opleidingen in Leiden bijgewoond.
Het is altijd weer leuk om oude en nieuwe gezichten te zien en ervaringen uit te wisselen. Sta je als sportverzorger soms alleen, dan geven deze netwerkbijeenkomsten je een extra kans voor contact en kennisdeling.
De avond stond in het teken van Kinesiotaping en uit Groningen was afgereisd Marscha  Westerhof, een uiterst energieke fysiotherapeute met een stevige achtergrond qua kennis en ervaring met kinesiotaping en (top-)sport.
Een fantastische dame die wel 8 uur kwijt wilde in 2,5 uur. Nu ben ik ook een fan van kinesiotaping dus ik begrijp haar enthousiasme volledig.  Het geeft je als sportverzorger zoveel meer mogelijkheden om sporters te helpen zowel in preventieve zin als bij herstel.
Ik raad alle sportverzorgers aan om tenminste de basiscursus te volgen. Je hoeft echt niet bang te zijn om afstand te doen van je sporttape, je krijgt er juist een middel bij dat je breed kunt inzetten. Hoop op een volgende netwerkbijeenkomst weer meningen en ervaringen te delen.
Gerard van Balen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten